Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Τεχνικές Brazilian Jiu Jitsu

Τεχνικές Brazilian Jiu Jitsu

 
 
 

Tο  Brazilian Jiu-Jitsu έχει σχεδιαστεί για την μάχη ένας με έναν. Δίνει έμφαση σε τεχνικές μάχης εδάφους σε submissions κλειδώματα αρθρώσεων και σε πνιγμούς.Τέτοιες τεχνικές έχουν βρεθεί και σε άλλες πολεμικές τέχνες χώρις να είνιαι αναγκασμένες να εφαρμόζωνται στο έδαφος. Το BJJ περιλαμβάνει πολλές από τζούντο και πάλη τεχνικές.Έπίσης υπάρχουν πολλά  takedowns (ρίψεις) για να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε αντιπάλους στο έδαφος. Οι οποίοι αντίπαλοι  περιστρέφονται γύρω από τον ευατό τους με χρήση της βάσης  του σώματος.Δηλαδή τους γοφούς και τους ώμους. Αυτά τα takedowns είναι δύσκολο γίνουν με επιτυχία χωρίς εκπαίδευση. Μόλις ο αντίπαλος είναι στο έδαφος, ένας μεγάλος αριθμός από ελιγμούς είναι διαθέσιμοι για να χειριστείτε τον αντίπαλο σας και να τον φέρετε σε θέση κατάλληλη για την εφαρμογή κάποιου submission. Αυτό το σύστημα ελιγμών και τεχνικών μπορεί να παρομοιασθεί με μια σειρά από κινήσεις  σκακιού όταν χρησιμοποιούνται από δύο έμπειρους επαγγελματίες.Ένα submission ισοδυναμεί με ματ.
Τα submissions  μπορούν να χωριστούν σε δύο γενικές κατηγορίες:
στα joint locks
και στα chokes
  Τα joint locks αφορούν συνήθως την απομόνωση κάπιου αντιπάλου των άκρων και την δημιουργεία ενός μοχλού.Έτσι με τη δική σας θέση Σώματος θα αναγκάσετε τον αντίπαλο να μετακίνηθεί εκεί που θέλετε για να έχετε ένα εύρος από κίνησεις που θα μπορείτε να εφαρμόσετε πάνω του. Η πίεση πρέπει να αυξάνεται με ελεγχόμενο τρόπο για να μπορεί ο αντίπαλος να δει αν μπορεί να ξεφυγει από την λαβεί ηα να παραδωθει παραδέχωντας την ήττα του.
Εναλλακτικά, σταματάει η τροφοδοσία του αίματος προς τον εγγέφαλο και λυποθειμάει ο αντίπαλος.Αν δεν δηλώσει παρέτηση με χτύπημα τριών φορών του χεριού στο έδαφος,το γνωστό tap out.
  Στα περισσότερα Brazilian Jiu Jitsu chokes συνεπάγεται πίεση στο λαιμό. Τεχνικά δεν υπάρχει απλά «πίεση» αλλά «στραγγαλιζμός».  Όταν υπάρξει με κάπιο choke διακοπή του άερα στο οργανισμό τότε μπορούν υπάρξουν σοβρές βλάβες ακόμη και θάνατος.Αν υπάρξει μόνο διακοπή του αίματος στον οργανισμό υπάρχει απλά μια τάση λιποθυμόιας και προσωρινή απόλεια μνήμης.
  Ο κύριος σκοπός στο Brazilian Jiu-Jitsu είναι η κυριαρχία σε μεγαλόσωμους αντιπάλους μέσω της εφαρμογής των τεχνικών και να τους αναγκάσει να παρετηθούν, να δηλώσουν TAP OUT.

http://www.thirdlawbjj.com/history.aspx


(εδώ υπάρχει ένα submission από τον αθλητή
που βρήσκεται στην πλάτη τού άλλου και ο άλλος αθλητής είναι έτοιμος
να δηλώσει παρέτηση TAP OUT)



                                                              (triangle τρίγωνο τεχνική)





                                                       (arm bar σπάσιμο αγκώνα)

                                                             Βίντεο με joint locks:

 
 

Βίντεο με ckokes:

 

1 σχόλιο: