Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Διαιτησία στο Brazilian Jiu Jitsu

Διαιτησία στο Brazilian Jiu Jitsu

 




 
  Όπως αναφέραμε και πριν το βασικό χαρακτηριστικό του brazilian jiu jitsu είναι ότι η μάχη γίνεται στο έδαφος. Φυσικά για να καταλήξουμε στο έδαφος πρέπει να προηγηθεί ένα takedown (ρίψη)ώστε να οδηγήσουμε τον αντίπαλο στο έδαφος για να παλέψουμε.Η κίνηση αυτή μας δίνει 2 βαθμούς. Όταν το έχουμε καταφέρει αυτό τότε η επόμενη κίνηση είναι να βρέθουμε σε θέσεις τέτοιες ώστε να είναι πλεονεκτηκές για να καταφέρουμε να ελένξουμε τον αντίπαλο.
  Μια τέτοια είναι η side control. Σε αυτήν την θέση τοποθετούμε όλα τα κιλά μας πάνω στον αντίπαλο αλλά από την πλαίνη θέση για να τον ακινητοποιήσουμε εντελώς. Αυτό μας δίνει , εκτός από 3 βαθμούς ,το προβάδισμα είτε να περάσουμε σε μια τεχνική submission είτε να πάμε σε μια άλλη πλεονεκτική θέση όπως στην Mount.
 
  Η Mount είναι μια θέση στην οπία βρίσκομαστε εντελώς πάνω στον αντίπαλο και αυτός βρίσκετε κάτω από τα πόδια μας.Σε αυτήν την θέση πέρνουμε 4 βαθμούς και στόχος μας είναι να κρατήσουμε κάτω τον αντίπαλο όσο πιο πολύ μπορούμε για να του κάνουμε μια τέχνική ή αν έχουμε πιο πολλούς βαθμούς να τελιώσει ο χρόνος για τον αγώνα. Ο οποίος χρόνος έιναι 5 λεπτα.
 
  Μια άλλη πλεονεκτική θέση είναι η North-South. Στην οποία τα δικά μας πόδια που βρισκόμαστε στην πλεονεκτική θέση κοιτάνε στην αντίθετη μερια από τον αντίπαλο ένω ταυτόχρονα βρισκόμαστε πάνω του.αυτή η θέση μας δίνει επίσης 3 πόντους.
 
  Τέλος μια άλλη πλεονεκτική θέση είναι η back control. Στην οποία έχουμε έλεγχο στον αντίπαλο από την πλάτη.Αυτή η θέση μας δίνει 4 βαθμούς και αρκετό έλεγχο του αντιπάλου.Από όλες αυτές τις θέσεις μπορόυμε να κάνουμε κάποιο Submission τεχνική τελίωματος του αγώνα (βλέπε ανάρτηση τεχνικές).
 
 
  Γενικά στο brazilian jiu jitsu κατα την διάρκεια του αγώνα επίτρέπονται οι περισσότερες κινήσεις εξάρθρωση κλειδώσεων και πνιγμών αλλά όχι όλες. Απαγορεύνται στις εξαρθρώσεις κλείδωσεων το σπάσιμο καρπών και αστραγάλων. Επίσης στους πνιγμούς πρέπει να εμπλέκετε οπωσδήποτε το χέρι του αντιπάλου μέσα στον ίδιο του τον πνιγμό. Δεν επιτέπεται οποιόδηποτε λάβη που επηρέαζει την σπονδιλική στήλη.Τέλος δεν επιτρέπονται τα δάχτυλα μέσα στα μάτια , οι δαγκωματιές και ο τραυματισμός με νύχια κατα την διάρκεια του αγώνα

Για περισσότερες πληροφορίες : http://www.mmalegacy.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=420:brazilian-jiu-jitsu-judo-3&catid=74:aris-xatziakovou&Itemid=255
 
 
 

Side Control
                                                                                Mount
.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
North-South
  
                                                                                            Back Control
 
 
 
Takedown
 
 
Σε αυτό το βίντεο μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τεχνικές για μερικά Takedowns
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου